NewUse first year

(for english text: scroll down)

Takk for et herlig år og fantastisk innsats, Jørn og Charlotte!

Tenk at det bare er halvannet år siden jeg møtte dere første gang! På den tiden planla dere å ta et år i utlandet for å gjøre noe helt annet. Over en kopp te i leiligheten min i Oslo, tente vi på den samme ideen om å starte en organisasjon for miljø og mennesker på Sri Lanka. Fra dere kom til Hikkaduwa i desember i fjor, har dere lagt ned utallige timer med alt fra planlegging, samtaler og utarbeiding av forretningsplan, til konkrete ting som oppussing av butikklokale, webdesign, innsamlingsaksjoner, husbygging, produktdesign og prising av klær. Et annerledes år har det helt klart blitt!

Sammen har vi satt ut i livet vår felles drøm, og dere har vært med på å skapt noe dere kan være skikkelig stolte av. På et år har vi skapt en organisasjon som er selvgående og ikke avhengig av donasjoner for å drives. Vi har lagt et solid grunnlag for å få til det som var målet vårt. Allerede har tre familier fått bedre livskvalitet takket være deres innsats, og dette er bare begynnelsen. NewUse får allerede så mye interesse og positiv omtale, at jeg er sikker på at vi har truffet rett. Dette vil bare bli bedre og bedre fremover!

Selv om dere nå har reist tilbake til Norge, så fortsetter dere innsatsen derfra, og det er jeg veldig takknemlig for. Uten deres driv, engasjement og all tid dere har lagt ned, hadde vi aldri kommet så langt som vi har i dag. Tenk å bruke et helt år på å gjøre verden til et litt bedre sted. Dere er fantastiske!

I tillegg til arbeidet med NewUse, har vi også delt mange andre opplevelser dette året. Flere reiser, ferier, høytider og feiringer har vi hatt sammen. Jeg har blitt utrolig glad i dere, og de skjønne barna deres, og dere er allerede veldig savnet! Jeg gleder meg allerede til neste gang dere kommer hit til Hikkaduwa for å følge opp drømmen vår videre.

Ønsker dere får en flott jul i Norge!

- til vi sees igjen -

Klem fra Merete (Og Dinesh og Sanja)


 

English:

Thank you, Jørn and Charlotte!

I can´t believe there is only eighteen months since I met you for the first time! At the time you were planning to take a year abroad to do something completely different. Over a cup of tea in my apartment in Oslo, we shared the same idea of starting an organization for the people and the environment in Sri Lanka. From the moment you arrived in Hikkaduwa in December last year, you have spend countless hours with meetings and planning, to specific things like web design, fund raising, house building, product design and pricing of clothes. A different year, for sure!

Together, we made our dream a reality, and created something to be proud of. In only a year we have created an organization that is self-sustainable and not dependent on donations to operate. Already, three families have a better quality of life thanks to your efforts, and this is just the beginning. NewUse is already getting so much interest and positive feedback, that I have no doubt we hit a nerve. This will only get better and better in the future. Although you now have traveled back to Norway, I am happy that you are still continuing the work you started. Without your drive, dedication and all the time you have put into it, we had never come as far as we have today. You are amazing!

In addition to working with NewUse, we have also shared many other experiences together this year. Holidays, tours and celebrations. I already miss you and your wonderful children a lot, and looking forward to the next time you come visit.

Wish you a wonderful Christmas in Norway!

- Until we meet again -

Merete (Dinesh and Sanja)

Comment