NewUse frivillig non-profit organisasjon i Hikkaduwa, Sri Lanka blir drevet av Merete Lund, Dinesh R. Manawadu, Charlotte Haughem og Jørn Hammelow-Berg. Vi driver hjelpeprosjekter på Sri Lanka. Har du lyst til å være med å hjelpe?

NewUse har hovedkontor i Hikkaduwa på Sri Lanka og ble opprettet i starten av 2016. Organisasjonen blir drevet av:

Fra venstre: Charlotte Haughem, Jørn Hammelow-Berg, Dinesh R. Manawadu og Merete Lund

Merete kommer fra Trysil i Norge, men bor nå i Hikkaduwa på Sri Lanka med sin Singalesiske ektemann, Dinesh, og datteren Sanja. De driver reiselskapet Norlanka Travels og er i gang med å bygge strandhotell. Merete er utdannet barnevernspedagog og har erfaring med arbeid i barnevernsinstitusjoner og psykiatri. Dinesh er født og oppvokst i Hikkdauwa. Han har et stort lokalt nettverk, bred erfaring innen reiselivsnæringen og erfaring med å drive selskaper på Sri Lanka.

Charlotte er gift med Jørn, og de bor i Sandefjord i Norge. De har hatt ett års permisjon fra jobbene sine for å bo på Sri Lanka og starte opp NewUse. De hadde med seg barna Isak og Eva Lill. Charlotte og Jørn har blant annet lang erfaring i å jobbe med ledelse og utvikling av medarbeidere, prosjektledelse og administrativt arbeid. Jørn har også tidligere arbeidet med unge med rusproblemer.

 

WhySriLankaNewUseHikkaduwa

Bakgrunn for NewUse-organisasjonen:

Flere og flere turister får øynene opp for Sri Lanka, og antall besøkende stiger for hvert år.  Mange faller hodestups for landet. Ofte er det ikke landets mange severdigheter som gjør aller størst inntrykk, men derimot menneskene. Her blir en møtt med en gjestfrihet og åpenhet som er unik i verden.

Dessverre er ikke Sri Lanka bare et paradis. Øynasjonen holder fortsatt på å stable seg på beina etter 25 år med borgerkrig som endte i 2009 og etter tsunamien som rammet landet hardt i 2004. Sri Lanka er et utviklingsland med høy utenlandsgjeld. 4,1 % av innbyggerne lever i ekstrem fattigdom (globalis.no) og velferdsordningene er mangelfulle. Inntektsfordelingen er ujevn og fattigdommen er særlig stor på landsbygda.

Selv om det er en positiv utvikling med økonomisk vekst på Sri Lanka, er arbeidsledigheten er høy, spesielt blant de unge.  For turiststeder som Hikkaduwa er det en utfordring at de fleste arbeidsplasser er sesongbaserte. Mange står uten arbeid store deler av året, og det finnes ikke velferdsordninger som gir inntekt tilstrekkelig til å leve av.

Vi ønsker å hjelpe, bli med du også!

Vi, Merete, Dinesh, Charlotte og Jørn, har hatt en drøm og et ønske om å være med på å skape en positiv utvikling for de mennesker på Sri Lanka som trenger det, og for samfunnet her. Derfor har vi etablert organisasjonen NewUse. Gjennom vårt arbeid i NewUse kan vi gi noe tilbake til et land som har gitt og gir oss så mye.

Det har du også mulighet til nå.

NewUseSlagord.jpg